οι πειρατές

Οι 'Πειρατές' μας, δημιουργήθηκαν την περίοδο των παιδικών μας χρόνων με σκοπό να μας προστατεύσουν συναισθηματικά από τα δύσκολα βιώματα και ερμηνείες που κάναμε ως παιδιά. Είναι η υποκειμενική μας ανταπόκριση στις συμπεριφορές των γονιών μας και στην αλληλεπίδραση των πρώτων κοινωνικών εμπειριών μας. 

Κάθε φορά που μια τωρινή κατάσταση θυμίζει μια παλιότερη κατάσταση κινδύνου, οι πειρατές κάνουν απόβαση στο σκάφος μας, και παίρνουν τον έλεγχο για πάλη η φυγή. Δρουν με ταχύτητα και δύναμη και δεν τους αρέσει η πολύ σκέψη. Θεωρούν ότι πρέπει να μας προστατέψουν από τον υποτιθέμενο κίνδυνο.

Η δράση των Πειρατών μας έχει άμεση επιρροή στη φυσιολογία μας και στον τρόπο λειτουργίας του εγκεφάλου μας. 

Κάθε  Πειρατής διατηρεί περιοριστικές πεποιθήσεις και συμπεράσματα που προκαλούν τις αυτόματες αντιδράσεις μας στα γεγονότα με τρόπο που καθορίζει την ποιότητα ζωής μας. Είναι υπεύθυνοι για τα αρνητικά μας συναισθήματα και λειτουργούν από συγκεκριμένο σημείο του εγκεφάλου μας.
Καθένας από εμάς έχει αναπτύξει σε διαφορετικό βαθμό τους 'Πειρατές' του ανάλογα με τις εμπειρίες του και τις προσωπικές του τάσεις. 

Στην εκπαίδευση HeartWorks μαθαίνουμε να αναγνωρίζουμε διαχειριζόμαστε τους πειρατές και τις αποβάσεις τους που επηρεάζουν τον τρόπο που  βιώνουμε την πραγματικότητα.

Γνωρίζουμε τους Πειρατές μας

Ο Αρχηγός & βασικός 'πειρατής' μας είναι ο 'Δικαστής/Κριτής'.
Αυτός αξιολογεί και κρίνει που και πότε θα γίνει η επίθεση (''ρεσάλτο'').
Είναι ο μόνος που ξέρει να διαβάζει & λίγο να γράφει και ελέγχει το πλοίο και τους άλλους.
Ξέρει πάντα τι είναι το σωστό!

Στο πρώτο στάδιο εστιάζουμε σε αυτόν, με στόχο να τον κατανοήσουμε και να τον αναγνωρίζουμε όταν ενεργοποιείται μέσα μας.  


ΔΙΚΑΣΤΗΣ

Βρίσκει ατέλειες στον εαυτό σου, στους άλλους, στις καταστάσεις

ΤΟ ΨΕΜΑ ΤΟΥ

''χωρίς εμένα οι άλλοι θα παραμείνουν ανίκανοι και τεμπέληδες, έτσι τους βοηθώ.''


ΒΟΗΘΟΙ

ο Δικαστής ενεργοποιεί 9 βοηθούς πειρατές:

οι πειρατές δημιουργούνται βάσει του τρόπου με τον οποίο κινούμαστε προς τους στόχους μας (στυλ) και της βασικής μας ανάγκης (κίνητρο).

ΠΟΝΟΣΩΜΑ
Η ενεργειακή οντότητα που δημιουργείται από τα συναισθηματικά (ενεργειακά) αποτελέσματα της δράσης των πειρατών. Αυτό που λαμβάνω ως αποτέλεσμα στην καρδιά μου. 

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ
Το βαθύτερο και σοφότερο κομμάτι σου. Μπορεί και ανέρχεται πάνω από το δράμα και την ένταση της στιγμής. Δεν ακούει τα ψέματα των πειρατων. Γνωρίζει ότι κάθε δυσκολία είναι ευκαιρία μάθησης και ανέλλιξης. 

ΠΕΡΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ: Τα παραπάνω κείμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του HeartWorks, δημιουργήθηκαν με πολλές ώρες μελέτης και εργασίας και προσφέρονται στα πλαίσια της εκπαίδευσης για αυστηρά προσωπική χρήση. Απαγορεύεται κάθε άλλη χρήση ή διάχυση.
Η παραμονή και χρήση της ιστοσελίδας αυτή προυποθέτει την αποδοχή και προστασία της πνευματικής μας ιδιοκτησίας.
 

Credits: 1. η ταξινόμηση των πειρατών & τα αρχικά εινονίδια αποκτήθηκαν από τη μελέτη της εργασίας του Shirzad Chamine 2. η εργασία με το πονόσωμα αποκτήθηκαν από τη μελέτη της εργασίας της Διονυσίας Κλαρνετατζή και του Robert Elias Nanjemy 3. η ασκήσεις του παρατηρητή αποκτήθηκαν από τη μελέτη της εργασίας του Robert Elias Nanjemy και του HeartMathⓇ 4. η μέθοδος εξισορρόπησης των ανταγωνιστών βασίζεται στη σύνθεση της εργασίας του Shirzad Chamine και του συστήματος HeartMathⓇ 5. η συνθετική εργασία έγινε από την ομάδα του HeartWorksⓇ