υπερ-oρθολογιστής

Ο Λογικός

Έντονη και αποκλειστική εστίαση στην ορθολογική επεξεργασία όλων των θεμάτων, συμπεριλαμβανόμενων και τον σχέσεων. Μπορεί να δημιουργήσει την εικόνα του κρύου, του αποστασιοποιημένου και του πνευματικά υπερόπτη. 

Ο Λογικός επιδεικνύει μία έντονη και αποκλειστική εστίαση στην ορθολογική επεξεργασία όλων των θεμάτων, συμπεριλαμβανόμενων και των σχέσεων.
Σε προτρέπει να είσαι ανυπόμονος με τα συναισθήματα των άλλων και να τα εκλαμβάνεις ως ανάξια προσοχής.
Όταν είσαι κάτω από την επήρεια του Λογικού, οι άλλοι μπορεί να σε αντιλαμβάνονται ως ψυχρό, απόμακρο ή και υπερόπτη. Περιορίζεται το βάθος και η ευελιξία στις προσωπικές, επαγγελματικές και κοινωνικές σου σχέσεις και πολλές φορές κατατροπώνεις νοητικά όσους δεν έχουν τόσο αναλυτική σκέψη όσο εσύ.
Το Ψέμα της Ύπαρξης του Λογικού είναι ότι ο ορθολογισμός είναι η σπουδαιότερη, σημαντικότερη και χρησιμότερη μορφή νοημοσύνης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Χαρακτηριστικά
Έντονο και δραστήριο μυαλό, μερικές φορές φαντάζει υπερόπτης ή αποκρυπτικός. Δεν επιτρέπει εύκολα την είσοδο στον εσωτερικό του κόσμο. Τα συναισθήματα του τα δείχνει μέσω του πάθους των ιδεών του. Προτιμά να παρακολουθεί αυτά που γίνονται γύρω του και να τα αναλύει από απόσταση. Μπορεί να χάνει την αίσθηση του χρόνου λόγω της υπερβολικής συγκέντρωσης του. Έχει κλίση στο σκεπτικισμό και στην αντιπαράθεση. 

Σκέψεις
Το ορθολογικό μυαλό είναι η σίγουρη αξία. Τα συναισθήματα είναι αναχαιτιστικά και άσχετα. Αρκετοί άνθρωποι είναι τόσο ανορθόδοξοι και νωθροί στη σκέψη τους. Οι ανάγκες και τα συναισθήματα των άλλων με αποσπούν από το έργο μου. Χρειάζεται να κρατώ μακρυά τους εισβολείς. Αυτό που έχει τη μεγαλύτερη αξία είναι η γνώση, η κατανοήση και η διορατικότητα. Η αυτο-αξία εξαρτάται από την κατάκτηση της γνώσης και της ικανότητας.

Συναισθήματα
Αγανάκτηση με όσους είναι συναισθηματικοί και όχι αρκετά ορθολογικοί. Ανησυχία για το αν θα καταφέρει να προστατεύσει τον προσωπικό του χρόνο και την ενέργεια του από τις εισβολές των άλλων. Αισθάνεται διαφορετικός, μόνος και ότι δεν τον καταλαβαίνουν. Πολλές φορές είναι σκεπτικός και κυνικός. 

Ψέματα τεκμηρίωσης
Το ορθολογικό μυαλό είναι το σπουδαιότερο και,πιο χρήσιμο εργαλείο. Χρειάζεται να είναι προστατευμένο από θα θορυβώδη και χαοτικά συναισθήματα και ανάγκες των ανθρώπων, για να μπορεί να κάνει σωστά τη δουλειά του. 

Πρωταρχική λειτουργία επιβίωσης
Ο Λογικός είναι μια καλή λειτουργία επιβίωσης στην αρχική παιδική ηλικία όπου επικρατούν καταστάσεις συναισθηματικής αστάθειας ή χαοτικού περιβάλλοντος. Η απόδραση σε ένα τακτικό και δομημένο ορθολογικό τρόπο σκέψης δημιουργεί μια αίσθηση ασφάλειας ή και νοητικής υπεροχής. Μας χαρίζει επίσης την προσοχή των άλλων και την αποδοχή καθώς είμαστε οι εξυπνότεροι της παρέας.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Πόσο δυνατός νομίζεις ότι είναι ο δικός σου Λογικός; (κλίμακα 1-10)

1..., 2..., 3..., 4..., 5..., 6..., 7..., 8..., 9..., 10...


ΠΕΡΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ: Τα παραπάνω κείμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του HeartWorks, δημιουργήθηκαν με πολλές ώρες μελέτης και εργασίας και προσφέρονται στα πλαίσια της εκπαίδευσης για αυστηρά προσωπική χρήση. Απαγορεύεται κάθε άλλη χρήση ή διάχυση. Η παραμονή στη σελίδα αυτή προυποθέτει την αποδοχή και προστασία της πνευματικής μας ιδιοκτησίας.