ΑΥΡΑ

Αύρα Κατσίνα 

Γεννήθηκα στην Αθήνα και εργάστηκα στο υπουργείο Υγείας σαν διοικητική υπάλληλος.

Ξεκίνησα Γιόγκα στα εφηβικά μου χρόνια και ολοκλήρωσα την βασική εκπαίδευση εισηγητών Γιόγκα στο Σατυαναντασραμ Ελλάδος με την καθοδήγηση της Σουάμι Σιβαμούρτι Σαρασουάτι. Ακολουθώντας το μονοπάτι της Σατυανάντα Γιόγκα και εμβαθύνοντας μέσα στην Σάντανα, καθημερινή πρακτική, ανακάλυψα αρκετά πράγματα για τον εαυτό μου, το πως να συνδέομαι μαζί του σε ένα βαθύτερο επίπεδο, τον στόλισα βρίσκοντας τις θετικές του ποιότητες, ξερίζωσα τα αρνητικά σημάδια και προσέγγισα τις εσωτερικές μου δυσκολίες με τρυφερότητα. Περπάτησα μέσα στην Γιόγκα όχι μόνο μέσα από τις τεχνικές, αλλά μέσα από τον γιόγκικο τρόπο ζωής.

Είμαι μητέρα δύο παιδιών και τα θετικά βιώματά μου πάνω στην κύηση μέσω της Γιόγκα, με έκαναν να θέλω να μοιραστώ την εμπειρία μου σε εγκύους. Συνεργάστηκα με γιατρούς και μαίες και έχω δώσει αρκετές διαλέξεις πάνω σ'αυτό το θέμα.

Αφιερώνω τον ελεύθερο χρόνο μου σε σέβα, υπηρεσία, είτε σε κοινωνικό έργο, είτε στο άσραμ. Έχω ιδρύσει το Καρούνα Ντάρα Ντάρσαν, Η Ροή της συμπόνοιας, με δράση στο κοινωνικό έργο για αστέγους και σε ιδρύματα κακοποιημένων παιδιών.

Ενημερώνομαι σε βάθος για την Γιόγκα παρακολουθώντας επιμορφωτικά σεμινάρια σχεδόν κάθε χρόνο. Ταξιδεύω συχνά στο Bihar School of Yoga στο Μunger καθώς και στην Pikhiapeeth στην Ινδία.

Το 2015 συμμετείχα στο Progressive Teacher Training με τον Swami Niranjanananda στο Μunger.

Τα τελευταία 12 χρόνια μαθητεύω στις Ομάδες Γυναικών Γιόγκα Ελλάδας που καθοδηγεί η Σουάμι Σιβαμούρτι Σαρασουάτι, αναζητώντας λύσεις για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σήμερα οι γυναίκες.

Είμαι τακτικό μέλος του Σατυανάντασραμ Ελλάδος.

Στόχος μου είναι να μοιραστώ μαζί σας την Επιστήμη της Γιόγκα και τον γιόγκικο τρόπο ζωής που περιλαμβάνει την καλλιέργεια της επίγνωσης και των θετικών ποιοτήτων με έναν απλό και κατανοητό τρόπο.

Μέσα από τα βιώματά μου και την συνεχή εκπαίδευσή μου, η διδασκαλία μου δομείται με τα παρακάτω :

- Χάθα Γιόγκα

- Σατ Κάρμας (τεχνικές εξαγνισμού του σώματος),

- Τεχνικές Διαλογισμού,

- Ανταρ Ντάρσαν, Συναισθηματική διαχείριση.

- Τεχνικές SWAN,

- Γιόγκα Νίντρα

- Διαλογισμός μέσα από τα Τσάκρας


Σε θέματα που αφορούν :

- Ενδυνάμωση του νευρικού συστήματος για καλύτερη υγεία.

- Καλλιέργεια της επίγνωσης

- Επαφή με το σώμα/νου και διαχείριση του στρες (σωματικό, νοητικό,

συναισθηματικό επίπεδο)

- Ενδυνάμωση της αυτοπεποίθησης.

- Συναισθηματική διαχείριση

- Γιόγκα και Εγκυμοσύνη


<< επιστροφή