ΚΩΝΣΤΛΝΤΙΝΟΣ

Διπλωματούχος αρχιτέκτων μηχανικός με διάκριση του Βασιλικού Ινστιτούτου Βρετανών αρχιτεκτόνων (RIBA Distinction) με πτυχία Τεχνών (ΒΑ) και βιοκλιματικού σχεδιασμού. Προδιδακτορικό πτυχίο Μάστερ Φιλοσοφίας (MPhil) με υποτροφία από το Πανεπιστήμιο του Cambridge UK. 

Εκπαίδευση στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (Southeastern College of Europe), τη Διοίκηση Τουριστικών Μονάδων (ΕΚΠΑ), στην εφαρμογή της Συστημικής Επιστήμης στη διαδικασία λήψης αποφάσεων (Επιμελητήριο Περιβάλλοντος), στη φιλοσοφία της θρησκείας (ΕΚΠΑ), στο νευρολογικό προγραμματισμό-nlp (Re-Frame), την Ενεργειακή Ψυχολογία (R.Nanjemy), στις αρχές της Ανασυνδιασμένης Εκλεκτικής Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας (ΚΕ.ΘΕ.ΣΥ) και της Συνθετικής Ψυχοθεραπείας με έμφαση στη συστημική, την υπαρξιακή και την πολυπολιτισμική προσέγγιση (Πανεπιστήμιο Βόλου -Αλυπίας Τέχνη). 

Έχει ασχοληθεί για σειρά ετών επαγγελματικά με το χορό και τη γιόγκα και είναι μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Coaching (HIC).
Είναι συντονιστής της Αρμονικής Ζωής στο πρόγραμμα Αυτογνωσίας του Ρόμπερτ Ηλία Νατζέμυ.

περισσότερα:.

O Κωνσταντίνος, με 18 έτη εμπειρία στη διοίκηση αρχιτεκτονικής-τεχνικής και κατασκευαστικής εταιρίας, έχει σχεδιάσει και κατασκευάσει τα πρώτα κτήρια μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης με φυσικά μη-τοξικά υλικά στην Ελλάδα και έχει εργαστεί ως μέλος της επιτροπής και Συντονιστής για την παραγωγή του πρώτου νόμου για την ενεργειακή κατανάλωση των κτηρίων στην Ελλάδα και τις Τεχνικές Οδηγίες του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας για τη βιοκλιματική αρχιτεκτονική.

Μέσα από την επαγγελματική του εμπειρία στο χώρο της έρευνας, της μελέτης και των κατασκευών και τη συνεργασία του με μεγάλη ποικιλία συνεργατών και πελατών από διαφορετικά υπόβαθρα, ειδικότητες και τρόπο σκέψης, αλλά και ως σύζυγος και πατέρας δύο αγοριών, συνειδητοποίησε το σημαντικό ρόλο της συναισθηματικής νοημοσύνης και της διαυγούς σκέψης και προθέσεων στη δημιουργία σχέσεων συνεργασίας τόσο με τους άλλους όσο και με τον ίδιο τον Εαυτό. 

coaching & consulting:

Έτσι, μετεκπαιδεύτηκε στην Αυτογνωσία, την Ενεργητική Ακρόαση και την Ενεργειακή Ψυχολογία (Robert Nanjemy), στο NLP (re-Frame), στις τεχνικές HeartMath® (HeartMath UK+IRL). Ολοκληρώνοντας τα παραπάνω, συνεχίζει την εκπαίδευσή του και πιστοποιείται στο coaching από Coaching (Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο & Association for Coaching) και ως Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας.

Δάσκαλοί του υπήρξαν ο Criss Seaber, ο πρόεδρος του 5ου Τμήματος του Σ.τ.Ε. Μιχαήλ Δεκλερής (στη συστημική επιστήμη και λήψη αποφάσεων), οι Αντώνης και Βένα Καλογήρου, o Robert Ellias Nanjemy, η Ισιδώρα Καραδημητρίου, η Σταυρούλα Πελά, ο Παναγιώτης Σέντερης, ο Νίκος Μπακόπουλος, η Διονυσία Κλαρνετατζή και ο Γιώργος Καραθάνος.

ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ:

Η μεθοδολογία του Κωνσταντίνου χαρακτηρίζεται από:

> το συνδυασμό της ορθολογικής προσέγγισης και επιστημονικής ανάλυσης του μηχανικού,

> τη δημιουργικότητα του αρχιτέκτονα &

> την ικανότητα παραγωγής αποδοτικών και αποτελεσματικών συστημάτων
μέσα από τη σύνθεση αντίρροπων και φαινομενικά διαφορετικών παραμέτρων, που πολλές φορές, μέχρι το τελικό αποτέλεσμα να πάρει μορφή, φαντάζουν χαοτικές και ασύνδετες μεταξύ τους.

Ο Κωνσταντίνος διαμορφώνει την προσέγγισή του στο coaching δεσμευόμενος από τις Αρχές του αυθεντικού coaching όπως αυτό ορίζεται από το Ελληνικό Ινστιτούτο Coaching.

HeartMath coaching:

Έχοντας βιώσει προσωπικά τα οφέλη των τεχνικών HeartMath® στην προσωπική του ζωή, σήμερα εργάζεται εστιασμένος αποκλειστικά στη διάδοση των τεχνικών του HeartMath στην Ελλάδα εφαρμόζοντας και μεταδίδοντας τις εγκεκριμένες από το Ινστιτούτο HeartMath τεχνικές ρύθμισης εσωτερικής φυσιολογίας μέσω των συσκευών βιοανάδρασης.

Προσφέρει επίσης, εκπαίδευση στη χρήση των τεχνικών HeartMath ως εργαλείου αυτορύθμισης, σε επαγγελματίες στο χώρο της φροντίδας υγείας και του coaching, στα πεδία της προσωπικής ανάπτυξης, των επιχειρήσεων, του αθλητισμού και της εκπαίδευσης, που επιθυμούν να ενισχύσουν τα αποτελέσματα των δικών τους υπηρεσιών στους συνανθρώπους μας με ένα δυναμικό και αποτελεσματικό εργαλείο.

K 

επικοινωνία: ΚΩΝΣΤΛΝΤΙΝΟΣ, κιν: 693 70 66 045, e-mail: studio.grapsas[at] gmail.com

Έλεγχος πιστοποιήσεων: