συνάντηση

ΘΑΛΕΙΑ.

(να δούμε πόσες διαφάνειες χρειάζονται και να τις εντοπίσουμε από το διαθέσιμο υλικό για να τις προσαρμόσουμε Κ)


Ενα αρκετά άρτιο κομμάτι από το ταξίδι της υγείας, που αναφέρεται στην φυσιολογία του σώματος σε φάση στρες και σε συνοχή. 

Συμπλήρωσα και μερικά δικά μου, και χρειάζεται αρκετό χτένισμα, αλλά είναι μία πρώτη ιδέα, για το πώς θα κινηθώ στο κομμάτι ΑΝΣ-Ορμόνες.


----Όταν βιώνουμε ένα αγχωτικό ή αρνητικό συναίσθημα, όπως ανησυχία ή θυμό, ένας ολόκληρος καταρράκτης γεγονότων ξεκινά μέσα στο σώμα που συχνά αναφέρεται ως η απάντηση στο στρες.


Όταν μια συναισθηματική μνήμη πυροδοτεί τον κώδωνα του κινδύνου δύο βασικά συστήματα του σώματος ετοιμάζονται να μας βοηθήσουν για να επιβιώσουμε από τον αντιληπτό κίνδυνο, είτε είναι πραγματικός είτε φανταστικός.
Αυτά τα δύο συστήματα είναι το αυτόνομο νευρικό σύστημα (ANS) και το ορμονικό σύστημα.


Τα περισσότερα από αυτά που κάνει το ANS είναι να διαχειρίζεται τις σωματικές λειτουργίες που δεν χρειάζεται να σκεφτόμαστε.


Το ANS σηματοδοτεί το σώμα είτε να επιταχύνει είτε να επιβραδύνει για να καλύψει τη φυσική ζήτηση. Η επιτάχυνση της δράσης καθοδηγείται από την αυξημένη δραστηριότητα στο Συμπαθητικό παράρτημα του ΑΝΣ. Το παρασυμπαθητικό σύστημα εργάζεται για να επιβραδύνει τα πάντα. Εδώ μπορεί να μπει η φωτο Γκαζι-Φρένο


Ο καρδιακός ρυθμός αλλάζει συνεχώς. Στην πραγματικότητα, η λήψη μέτρησης του παλμού είναι απλώς ο μέσος όρος αυτών των αλλαγών beat to beat. Μπορούμε να παρατηρήσουμε τις αλλαγές beat to beat στον καρδιακό ρυθμό, που ονομάζεται Μεταβλητότητα καρδιακού ρυθμού (HRV), όταν υπολογίζουμε το χρόνο μεταξύ κάθε παλμού όπως φαίνεται εδώ για 4 καρδιακούς παλμούς που λαμβάνονται από ΗΚΓ.

Ο καρδιακός ρυθμός ανταποκρίνεται γρήγορα στα συναισθήματα. Είναι ένας μηχανισμός επιβίωσης που μας βοηθά να τρέξουμε μακριά από μια απειλή είτε αυτή η απειλή είναι πραγματική είτε φανταστική. Οταν κάτι μας τρομάζει ή μας αιφνιδιάζει, είναι τότε που η καρδιά χτυπάει ανεξελεγκτα και η αναπνοή γίνεται γρήγορη και ριχή, 

Εκείνη τη στιγμή, οι δύο κλάδοι του ANS δεν είναι συγχρονισμένοι. είναι σαν να μην ξέρει το σώμα αν πρέπει να επιταχύνει ή να επιβραδύνει και το μοτίβο HRV μοιάζει με αυτό (Εικόνα)


Ονομάζουμε αυτό το είδος μοτίβου, που δημιουργήθηκε από ένα αγχώδες αίσθημα απογοήτευσης, Ασυναρτησία *δυσαρμονια θα ελεγα εγω (Κ)
Όταν αυτό το ασυνάρτητο σήμα της καρδιάς φθάνει στον εγκέφαλο, λειτουργεί επίσης σαν καμπανάκι συναγερμού και ειδοποιεί το σώμα για κίνδυνο. Ωστόσο, μια παρενέργεια είναι ότι ο εγκέφαλος δεν μπορεί να λειτουργήσει τόσο αποτελεσματικά και είναι ο λόγος που μερικές φορές δεν σκεφτόμαστε καθαρά ή παίρνουμε κακές αποφάσεις όταν είμαστε αγχωμένοι. 

Αυτό το ονομάζουμε αναστολή του φλοιού. Και είναι η φυσιολογία πίσω από το γιατί λέμε συχνά κάτι ακατάλληλο όταν είμαστε θυμωμένοι. Μα όταν κινδυνεύεις πραγματικά, δεν υπάρχει χρόνος για σκέψη, παρά μόνο αυτόματη αντίδραση φυγής ή πάλης.

Είναι όμως πραγματικά τόσο κρίσιμες όλες οι καθημερινές στιγμές που μπαίνουμε στην κατάσταση αυτή του συναγερμού, ή μήπως είμαστε υπερευαισθητοποιημένοι, από προηγούμενες καταστάσεις απειλής και συναγερμού;


Στην πραγματικότητα, ο ανθρώπινο σύστημα λειτουργεί καλύτερα όταν υπάρχει συνοχή - αρμονία ή συγχρονισμός - μεταξύ και εντός όλων των συστημάτων. Όταν βιώνουμε ένα θετικό συναίσθημα, το μοτίβο HRV γίνεται πιο ομαλό και στην πραγματικότητα διευκολύνει τη λειτουργία του φλοιού. 

Είμαστε καλύτερα εξοπλισμένοι για να σκεφτόμαστε καθαρά, να παίρνουμε καλές αποφάσεις και να είμαστε πιο δημιουργικοί. 

ΑΣΚΗΣΗ: Περιγράψτε μια στιγμή που πήρατε μια καλή απόφαση ή ήσασταν δημιουργικοί και πώς σας φάνηκε αυτό, σωματικά, ψυχικά και συναισθηματικά.


Πώς συσχετίστηκε το αποτέλεσμα αυτής της εκδήλωσης με την υγεία και τις βασικές σας αξίες;


Όταν απεμπλακούμε από ένα αγχωτικό συναίσθημα με το Neutral Tool, (* με την τεχνική που θα σας δείξουμε Κ) το μοτίβο HRV αρχίζει να γίνεται πιο ομαλό ή πιο συνεκτικό. Όταν όλα τα συστήματα του σώματος συγχρονίζονται με αυτό το ομαλό μοτίβο, είμαστε σε αυτό που επιστήμονες ονομάζουν φυσιολογική συνοχή.


Όλα αυτά γίνονται πολύ γρήγορα. Η διατήρηση της συνοχής του ANS ξεκίνησε με την ουδετερότητα


το επόμενο βήμα είναι να αντιμετωπίσετε τι συμβαίνει στο δεύτερο σύστημα που ενεργοποιείται από τις αντιλήψεις μας: το ορμονικό σύστημα. *Μαζί γίνονται Κ
Περισσότερες από 1400 βιοχημικές ουσίες ενεργοποιούνται κάθε φορά που έχουμε μια συναισθηματική μετατόπιση.


Θα εστιάσουμε σε δύο σημαντικές ορμόνες: την κορτιζόλη, την ορμόνη του στρες και DHEA, η ορμόνη της ζωτικότητας.


Τα αγχωτικά συναισθήματα τείνουν να ανεβάζουν τα επίπεδα της κορτιζόλης
Το συνεχές στρες επηρεάζει την ισορροπία της κορτιζόλης και της DHEA. Χρόνια υψηλή κορτιζόλη και χαμηλά επίπεδα DHEA επικρατούν σε μια ποικιλία κλινικών καταστάσεων όπως καρδιακές παθήσεις , παχυσαρκία, διαβήτης, σύνδρομο χρόνιας κόπωσης, ημικρανίες, ινομυαλγία, οστεοπόρωση, υψηλή χοληστερόλη και πολλά άλλα που σχετίζονται με τη γήρανση.


Χρόνιο στρες = υπερβολική κορτιζόλη = επιταχυνόμενη γήρανση


Ορισμένα συναισθήματα ανεβάζουν τα επίπεδα κορτιζόλης και τείνουν να αυξάνουν τον καρδιακό ρυθμό. 

ΑΣΚΗΣΗ: Καταγράψτε μερικά αγχωτικά ή αρνητικά συναισθήματα που συνήθως βιώνετε ... * ίσως καλύτερα είναι να ξεκινήσουνε από τα ερεθίσματα και να πάνε στα συναισθήματα Κ - 'και τι επίδραση έχει στη δουλειά, οικογένεια, σχέσεις κτλ ??

πρόγραμμα συνάντησής Τρίτη 12.4.22

- Έχουμε το σκελετό που σημείωσε η Θάλεια 3 συναντήσεις πριν
- Έχουμε δει την παρουσίαση Leading Minds και τα θέματα που εμπεριέχονται
--------------------------

Θα ασχοληθούμε με:

1. Ποια η δομή της πρώτης εισαγωγικής παρουσίασης?

2. Τι κάνουμε με το ταξίδι στην υγεία και πως το αξιοποιούμε?

3. Τι θέλει να μας δείξει ή να ζητήσει ο καθένας μας ?

 4. Το πρόγραμμα που ετοιμάζουμε:
… σε ποιους απευθύνεται;
… γιατι να το παρακολουθήσουν; (τι θα μάθουν, πως θα βελτιωθεί η ζωή τους) 
 

——- 

ΣΧΟΛΙΑ:

Θάλεια

ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΜΑ πρώτης παρουσίασης Ιούνιος 2022

Η παρουσίαση αυτή θα έχει ένα αρχικό εισαγωγικό δίωρο δωρεάν, δύο τρίωρα εκπαιδευτικά και ένα δίωρο κάθε μήνα για ενσωμάτωση και βοήθεια πάνω στις τεχνικές. Σε αυτη την συνάντηση θα μπαίνει και κάθε νέα ομάδα, μαζί με τις προηγούμενες, όταν ολοκληρώνει την εκπαίδευση των δύο τριώρων.

Δομή εισαγωγικού:

Στο εισαγωγικό δίωρο ξεκινάει ο Κωνσταντίνος και εστιάζει στην γραμμή και τι σημαίνει να είμαστε πάνω και κάτω από τη γραμμή.

Ακολουθούν δύο βιωματικές διαδικασίες σε ομάδες όπου οι συμμετέχοντες θα συζητήσουν και θα βιώσουν συνθήκες που να τους φέρνουν κάτω από τη γραμμή και πάνω από τη γραμμή. Στη συνέχεια, ενας εκπρόσωπος από κάθε ομάδα, θα μοιραστεί την εμπειρία τους με όλους.

Ακολουθεί η θεωρία για το πώς βάζουμε τις βασικές μας αρχές ώστε να μπορούμε να βρισκόμαστε πάνω από τη γραμμή.

Η Χρυσούλα θα αναπτύξει την αλληλεπίδραση συναισθημάτων και σώματος.

η Σοφία θα αναπτύξει τις αξίες και πώς αυτές καθορίζουν την θέση μας πάνω από τη γραμμή.

Η Θάλεια θα επεξεργαστεί το κομμάτι φυσιολογία ορμονών, σώμα και στρες, αυτόνομο νευρικό. Θα ακολουθήσει αναφορά στην αντιγήρανση και τα τελομερή από τον Κωνσταντίνο.

Θα κλείσει ο Κωνσταντίνος, με αναφορά στις τεχνικές, οι οποίες θα τους βοηθήσουν να εφαρμόσουν όλα αυτά στην καθημερινότητά τους και θα τους υποστηρίξουν να βρίσκονται πάνω από τη γραμμή.

Θα δοθεί η πρώτη τεχνική καρδιακής αναπνοής και η τεχνική καταγραφής ημερολογίου για το πότε είμαστε πάνω και κάτω από τη γραμμή.

Οσοι εγγραφούν στα δύο εκπαιδευτικά που θα ακολουθήσουν, θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν μία φορά το μήνα στη συνολική ομάδα υποστήριξης εφαρμογής των τεχνικών για τους επόμενους μήνες.

Προτεινόμενη τιμή για τα δύο τρίωρα εκπαιδευτικά 150 ευρώ, με τη μορφή συμμετοχής στην Ακαδημία της Καρδιάς και πρόσβαση σε μέρους του υλικού της.

Εκκρεμεί ο υπολογισμός των χρονικών διαστημάτων για κάθε ομιλία και για τα βιωματικά. Τα τελευταία χρειάζονται αρκετό χρόνο στο στάδιο του μοιράσματος από τους εκπροσώπους. 


ΧΡΥΣΟΥΛΑ

Έκανα μια προσπάθεια να γράψω που απευθύνεται το σεμινάριο...

- Νιώθεις να χάνεις την ισορροπία σου σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο κόσμο?

-Νιώθεις να χάνεις την απόλαυση από τις καθημερινές στιγμές σου?

-Νιώθεις το νου σου να περιπλανάται συνεχώς στο παρελθόν ή στο μέλλον χωρίς να μπορεί να συγκεντρωθεί στο παρόν?

-Νιώθεις μυϊκή ένταση και πόνο στο σώμα? Έχεις πονοκεφάλους, πόνο στο στομάχι και στην κοιλιά?

-Νιώθεις ανησυχία, ένταση και θυμό καθημερινά?

-Νιώθεις φόβο, άγχος και λύπη να σε πλημμυρίζουν και να μειώνουν την ανθεκτικότητα σου?

-Νιώθεις ότι ξεχνάς και δεν είσαι πια δημιουργικός?

Νιώθεις ότι δεν επικοινωνείς καλά? Οι διαπροσωπικές σου σχέσεις κλονίζονται?

ΟΦΕΛΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ HEARTWORKS

-Μείωση συμπτωμάτων άγχους και ανησυχίας

-Μείωση της μυϊκής έντασης

-Αύξηση της σωματικής χαλάρωσης και αισθήματος ευεξίας

-Αύξηση της νοητικής ηρεμίας και ψυχραιμίας

-Αύξηση της ανθεκτικότητας και ενέργειας

-Βελτίωση προσοχής, συγκέντρωσης και μνήμης

-Βελτίωση συναισθηματικής ισορροπίας

-Βελτίωση επικοινωνίας και διαπροσωπικών σχέσεων

ΜΕΘΟΔΟΣ HEARTWORKS

-Εκπαιδευτικές εισηγήσεις

-Ακουστικό και έντυπο υλικό

-Εκπαίδευση σε τεχνικές Heartmath

-Βιωματική μάθηση-Έμφαση στην πρακτική εξάσκηση των τεχνικών

-Ομαδικό και ατομικό ζωντανά, on-line

Διάλογος γύρω από την πρακτική, ανατροφοδότηση και ερωτήσεις

 ΚΩΝ/ΝΟΣ

Κάποια από τα θέματα βοήθειας που υπάρχουν:

self acceptance, self confidence, forgiveness, self healing, increasing love, improving relationships, improving learning abilities, improving health, focusing on the divine, overcoming overeating or smoking, etc. (και επιπλέον>>>) διαχειριση στρες, ενισχυση ανοσοποιητικού, διαισθητική επικοινωνία, επιβραδυνση ρυθμου σωματικής γήρανσης,  δημιουργικότητα, βελτίωση ομαδικού κλίματος για ομαδες εργασίας, πρόληψη εργασιακής κόπωσης, αύξηση δεκτικότητας και αποτελεσματικότητας θεραπευτικων συνεδριών η συνεδριών coaching. 


κλικ στην εικόνα για είσοδο
(με ραντεβού)
password: 585358  
Meeting ID: 826 6076 4007.