7 κέντρα συνειδητότητας

ΤΑ ΕΠΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΤΗΤΑΣ


ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ

(ΚΕΦΑΛΑΙΑ 7 & 8)

Οι Γιόγκι ονοµάζουν τη ζωική ενέργεια που ρέει µέσα σε κάθε ον και το συντηρεί, ΠΡΑΝΑ. Λέγεται πως η πράνα κινείται µέσα από τη σπονδυλική στήλη του ανθρώπου συγκεντρωµένη σε διάφορα κέντρα ενέργειας σύµφωνα µε το επίπεδο συνειδητότητας του ατόµου.

Υπάρχουν επτά κέντρα στα οποία µπορεί να συγκεντρωθεί και να λειτουργήσει η ενέργεια. Κάθε ενεργειακό κέντρο προκαλεί ένα δrαφορετικό τύπο κινήτρων και δραστηριοτήτων, βασισµένων σε ένα διαφορετικό επίπεδο συνειδητότητας. Τα ζώα και οι λιγότερο ανεπτυγµένοι άνθρωποι είναι βασικά περιορισµένοι στην εµπειρία των κατώτερων τριών επιπέδων συνειδητότητας που ασχολούνται µε την ικανοποίηση των βασικών προσκολλήσεων της ασφάλειας, της απόλαυσης και της κυριαρχίας. Μόνο µετά από πολλές ζωές εξέλιξης θα αρχίσει ένα άτοµο να αισθάνεται τα ανώτερα συναισθήµατα που ξεκινούν από τα ανώτερα τέσσερα κέντρα. Με σωµατικές ασκήσεις, αναπνευστικές τεχνικές, διαλογισµό, κάθαρση του σώµατος και του νου, µε τη χρήση των δώδεκα µονοπατιών (που αναλύσαµε σε προηγούµενα τεύχη) και τη µελέτη φιλοσοφικών αληθειών θα µπορέσει κανείς να αυξήσει το ρυθµό εξέλιξης προς τα ονωτέρο κέντρα που είναι περισσότερο ευχάριστα και ικανοποιητικά. Ας εξετάσουµε για λίγο τα επτά κέντρα.

ΚΕΝΤΡΟ 1 - ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Βεβαίως όλοι µας χρειαζόµαστε τη βασική στοιχειώδη ασφάλεια όπως αρκετό φαγητό, στέγη και ασφάλεια από τους κινδύνους. Είναι απίθανο ο αναγνώστης αυτού του άρθρου να βρίσκεται σε κίνδυνο µη ικανοποίησης αυτών των αναγκών. Είναι εξίσου απίθανο πως ο αναγνώστης έχει σταµατήσει να προσπαθεί να επληρώνει τις επιθυµίες - προσκολλήσεις που λειτουργούν από αυτό το κέντρο. Τείνουµε να συνεχίζουµε να συσσωρεύουµε χρήµατα και αντικείµενα και φαγητό πολύ πέρα από τις πραγµατικές µας ανάγκες και µετά να σπαταλάµε τεράστια ενέργεια, χρόνό και σκέψη συχνά σε βάρος της υγείας µας και των αρµονικών ανθρώπινων σχέσεων ώστε να εµποδίσουµε την απώλεια αυτών των συσσωρεύσεων.

Ο Σάι Μπάµπα είπε πως ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο είναι εκείνος που έχει τις λιγότερες επιθυµίες. Και ο φτωχότερος είναι εκείνος µε τις πιο πολλές επιθυµίες. Δεν υπάρχει λόγος, (εκτός αν είµαστε στη µέση ενός λιµού ή µιας καταστροφής), αυτό το κέντρο να κυριαρχεί στη ζωή µας σε τέτοιο βαθµό.

Οι προσκολλήσεις ασφάλειας κυριαρχούν επίσης στη συναισθηµατική µας ζωή. Προσκολλούµαστε σε ορισµένες σχέσεις που ονοµάζουµε «σχέσεις αγάπης», που στην πραγµατικότητα είναι µόνο σχέσεις ασφάλειας. Η αληθινή αγάπη χωρίς όρους µπορεί να έρθει µόνον όταν ελευθερωθούµε από την ανασφάλεια, από το φόβο κι από τις προσκολλήσεις.

Η ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ. Η ΠΡΟΣΚΟΛΛΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ.

Η αλήθεια είναι πως άσχετα µε το πόσο φαγητό, χρήµατα, χωράφια ή αντικείµενα συσσωρεύουµε, ποτέ δεν θα αισθανθούµε ασφαλείς, αν δεν είµαστε ήδη ασφαλείς µέσα µας. Οτιδήποτε υλικό κι αν έχουµε συόσωρεύσει µπορεί να χαθεί ή να µας το πάρει κάποιος πολύ εύκολα. Δεν υπάρχει αληθινή ασφάλεια. Υπάρχει µόνο η εσωτερική διαβεβαίωση πως ό,ΤΙ κι αν συµβεί, θα συνεχίσουµε. Ακόµη και πέρα από το θάνατο του υλικού σώµατος.

Η µελέτη παρελθόντων εµπειριών θα µας αποδείξει πως δεν υπάρχει ανάγκη να φοβόµαστε για όσα θα συµβούν. Έχουµε περάσει τόσες και τόσες καταστάσεις µέσα στις οποίες φοβόµασταν, ανησυχούσαµε και σκεφτόµασταν πως ο κόσµος έχει φτάσει στο τέλος του για µας. Κάθε τι έχει περάσει και κάθε τι που θα συναντήσουµε στο µέλλον θα περάσει επίσης - και τα ευχάριστα και τα δυσάρεστα. Η ζωή είναι αλλαγή. Δεν υπάρχει εξωτερική ασφάλεια σε έναν κόσµο που αλλάζει. Μόνο ο εσωτερικός εαυτός µας, η ΨΥΧΗ δεν αλλάζει και εκεί βρίσκεται η µόνη αληθινή ασφάλεια - ΜΕΣΑ ΜΑΣ.

Όταν κυριαρχούµαστε από προσκολλήσεις που πηγάζουν από το κέντρο ασφάλειας (που συνδέεται µε τη βάση της σπονδυλικής στήλης) ακόµη κι όταν κάθε τι είναι εντάξει στο παρόν µας, θα βρούµε κάποια µελλοντική ανασφάλεια που θα θρέψει τις ανησυχίες µας .. Ετσι το κέντρο ασφάλειας είναι για τους περισσότερους από µας µία σταθερή πηγή οδύνης και ανησυχίας.

ΚΕΝΤΡΟ 2 - ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΠΟΛΑΥΣΗΣ

Αυτό το κέντρο συνδέεται µε το κάτω µέρος της σπονδυλικής στήλης, µερικά δάχτυλα κάτω από τον αφαλό. Αυτό είναι το κέντρο των προσκολλήσεων απόλαυσης. Μπορεί να χρησιµοποιήσουµε πολλά αντικείµενα και ανθρώπους σαν πηγές αισθησιακής απόλαυσης. Οι πιο κοινές είναι πιθανώς το φαγητό, το σεξ, το τσιγάρο, και το ποτό. Για τους περισσότερους από µας αυτές οι προσκολλήσεις µας µέταβάλλουν σε σκλάβους, εµποδίζοντάς µας να µπορούµε να σχετιζόµαστε µε ανθρώπους και καταστάσεις µε έναν ελεύθερο τρόπο, γιατί οι προσκολλήσεις µας απαιτούν ικανοποίηση. Η προσκόλληση µας για φαγητό φτάνει πολύ µακρύτερα από τις σωµατικές µας ανάγκες, και πραγµατικά προκαλεί κακή υγεία και άρρωστα σώµατα. Οι σεξουαλικές µας προσκολλήσεις µας εµποδίζουν από το να δούµε την ψυχή µέσα σε ένα άτοµο. Τείνουµε να βλέπουµε τους ανθρώπους σαν αντικείµενα απόλαυσης ή σαν απειλές στην απόλαυσή µας. Ο εθισµός στο κάπνισµα, το αλκοόλ και τα ναρκωτικά ή φάρµακα καταστρέφει φανερά την υγεία, τη θέληση, την αυτοπεποίθηση και διαστρεβλώνει την αντίληψή µας για την πραγµατικότητα, γιατί ενδιαφερόµαστε περισσότερο για την ικανοποίηση της προσκόλλησής µας και όχι για µια σχέση γεµάτη αγάπη µε τους ανθρώπους γύρω µας.

Δεν πετυχαίνουµε την ικανοποίηση των προσκολλήσεών µας και τείνουµε να είµαστε σε µία συνεχή κατάσταση οδύνης. Από την άλλη µέριά όταν καταφέρουµε να ικανοποιήσουµε µία προσκόλληση απόλαυση ς , η απόλαυση κρατάει λίγο και πολύ γρηγορότερα επιθυµούµε την ίδια απόλαυση. Δεν υπάρχει δυνατότητα µακροχρόνιας ευτυχίας όσον καιρό αυτές οι προσκολλήσεις µας ελέγχουν και µας κάνουν να σπαταλάµε το χρόνο, την ένέργεια, τα χρήµατα και τη σκέψη µας σε επιφανειακά πράγµατα.

Κάποια στιγµή θα βαρεθούµε µ' αυτό τον ατέλειωτο κύκλο επιθυµίας - στιγµιαίας ικανοποίησης - και επανεµφανιζόµενης επιθυµίας. Θα είµαστε τότε έτοιµοι να µετατρέψουµε τις προσκολλήσεις σε προτιµήσεις. Μπορεί να προτιµούµε τις ωραίες αισθήσεις στη ζωή χωρίς να αισθανόµαστε αρνητικοί και δυστυχισµένοι αν δεν τις έχουµε.

ΚΕΝΤΡΟ 3 ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ

Αυτό το κέντρο βρίσκεται στην περιοχή του ηλιακού πλέγµατος στο σώµα. . Ενα άτοµο που λειτουργεί οτι' αυτό το κέντρο ενδιαφέρεται να κατευθύνει και να ελέγχει τους ανθρώπους. Δεν µπορεί να δώσει ή να αισθανθεί αγάπη, γιατί κάθε άτοµο θα είναι αντικείµενο για κυριαρχία ή απειλή στο αίσθηµα κυριαρχίας 110υ έχουµε. Τέτοια παιχνίδια παίζονται περισσότερο σε πολιτικές, επαγγελµατικές και σεξουαλικές σχέσεις.

Σε µία τέτοιο ανταγωνιστική ατµόσφαιρα υπάρχει πολύ λίγος χώρος νκι να σκεφτεί κανείς τους άλλους. Η υπερηφάνεια, ο εγωισµός και εγωκεντρισµός πηγάζουν στι' αυτό το κέντρο. Αντί να χρησιµοποιούµε το εγώ µας για την έκφρασή µας εδώ πάνω στη γη, το εγώ µας ελέγχει και δηµιουργεί µία ψεύτικη βιτρίνα που συχνά διεγείρει αρνητικές αντιδράσεις στους άλλους.

Πρέπει να παρατηρήσουµε τον εαυτό µας όταν ελεγχόµαστε από προσκολλήσεις κυριαρχίας και να µάθουµε να µετατρέπουµε αυτές τις προσκολλήσεις σε προτιµήσεις. Τότε αν δεν καταφέρουµε αυτό που θέλουµε, µπορούµε να δεχτούµε την πραγµατικότητα και να ρέουµε µαζί της µε αγάπη. Μ' αυτό τον τρόπο η ενέργεια µας θα υψωθεί µέχρι το επόµενο επίπεδο συνειδητότητας.

ΚΕΝΤΡΟ 4 - ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΑΠΗΣ

Οταν οι προσκολλήσεις µετασχηµατιστούν σε προτιµήσεις, τότε θ' αρχίσουµε να αισθανόµαστε αγάπη χωρίς όρους, αγάπη αγνή χωρίς να περιµένουµε τίποτα από τους άλλους. Δεχόµαστε όλα τα πλάσµατα και τον εαυτό µας µε αγάπη, είτε εκπληρώνει τις προτιµήσεις µας είτε όχι. Αισθανόµαστε µια ενότητα µε όλους. Το συναίσθηµα της απόστασης διαλύεται και σπαταλάµε πολύ λιγότερο χρόνο και ενέργεια δηµιουργώντας εικόνες του εγώ για να καλύψουµε αυτό που αισθανόµαστε πραγµατικά.

Καταλαβαίνουµε πως οι άλλοι κυριαρχούνται ακόµη από τις δικές τους προσκολλήσεις και δεν µπορούν να µην ενέργούν µε τους εγωιστικούς τρόπους που συνηθίζουν. Τους συγχωρούµε και έχουµε συµπόνια νι' αυτούς. Υπάρχουν λιγότερα παιχνίδια και περισσότερη ανοιχτή, ειλικρινής επικοινωνία. Είµαστε πιο άνετοι στις σχέσεις µας και οι άλλοι αισθάνονται επίσης περισσότερο άνετοι, δεκτικοί, και ασφαλείς µαζί µας. Υπάρχει περισσότερη αγάπη ανάµεσά µας. Φανερά αυτό το κέντρο συνδέεται µε την καρδιά.

Αν είσασταν ποτέ µαζί µε ένα πλάσµα που σας αγάπησε χωρίς όρους, θα καταλαβαίνατε πόσο θεραπευτική και µεταµορφωτική εµπειρία είναι αυτή. Είχα αυτή την ευκαιρία πέντε φορές στη ζωή µου µέχρι τώρα µε τον Σάτυα Σάι Μπάµπα, που παρόλο που είχε επίγνωση κάθε ελαττώµατος, κάθε λάθους µου και παρόλο που δεν χρειαζόταν απολύτως τίποτα από µένα, µου έδωσε ένα τόσο έντονο συναίσθηµα αγάπης και πλήρους παραδοχής ώστε συγκινήθηκα βαθιά και µεταµορφώθηκα. Ας προσπαθήσουµε όλοι να γίνουµε όλο και πιο ασφαλείς µέσα µας και να εξαγνίσουµε τα κίνητρά µας και τον τρόπο που βλέπουµε ώστε να µπορέσουµε να αγαπήσουµε µ' αυτό το ΘΕΙΚΟ τροπσ Ας προσευχηθούµε στο Θεό να είµαστε σε θέση να αγαπήσουµε έτσι.

Η αγάπη χωρίς όρους δεν σηµαίνει πως πρέπει να δεχτούµε τις αρνητικές πράξεις των άλλων και να κάνουµε παρέα µε αρνητικούς ανθρώπους. Μπορούµε να τους δεχτούµε και να τους αγαπήσουµε σαν ψυχές, ενώ ταυτόχρονα καταλαβαίνουµε πως η άγνοια και η αρνητικότητά τους είναι κάτι που θα πρέπει καλύτερα να αποφύγουµε, ιδιαίτερα αν δεν έχουµε το κουράγιο να τους βοηθήσουµε. Είναι σαν την αγάπη της µητέρας για το παιδί της. Η µητέρα συνεχίζει να αγαπάει το παιδί παρόλο που ίσως να µη µπορεί να δεχτεί ορισµένες πλευρές της συµπεριφοράς του παιδιού. Αυτό είναι σηµαντικό να το καταλάβουν οι γονείς. Είναι καλύτερα να δώσουµε στο παιδί να καταλάβει πως η συµπεριφορά του δεν γίνεται δεκτή κι όχι το ίδιο το παιδί. Ας αφήσουµε το παιδί να αισθάνεται πως η αγάπη είναι πάντα εκεί, αλλά πως ορισµένο είδη συµπεριφοράς δεν µπορούν να γίνουν αποδεκτά. Κάντε τη διάκριση ανάµεσα στο παιδί και τη συµπεριφορά. Η 'ίδια διάκριση είναι επίσης πολύ χρήσιµη όταν έχουµε να κάνουµε µε ενήλικες και µε τον εαυτό µας.

ΚΕΝΤΡΟ 5 - ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΦΘΟΝΙΑΣ

Αυτό το κέντρο βρίσκεται στο λαιµό. Ονοµάζεται κέντρο της αφθονίας γιατί ένα άτοµο που λειτουργεί οτι' αυτό το επίπεδο συνειδητότητας είναι σε αρµονική ένωση µε τη ζωή. Όταν συµβεί αυτό, η ζωή η ίδια αρχίζει να παρέχει όλες τις ανάγκες του ατόµου χωρίς την προσπάθειά του. Επειδή έχει ελευθερωθεί από τις κατώτερες προσκολλήσεις, τα συναισθήµατα του διαχωρισµού από τους άλλους και τον κόσµο διαλύονταΙ. Κάθε τι που χρειάζεται φαγητό, ασφάλεια, στέγη, βιβλία, πληροφορίες, καθοδήγηση κλπ., του παρέχεται µέσω της υποστήριξης της φύσης. Αυτή είναι µία αληθινά θαυµάσια κατάσταση, όταν η ζωή δίνει ακριβώς όσα χρειάζεται κανείς κάθε στιγµή. Η ζωή φαίνεται τότε σαν ένα συνεχές θαύµα και αισθάνεται κανείς συνεχώς ταπεινή ευγνωµοσύνη για ό,ΤΙ του δίνεται µε τόσο πολλή χάρη µε τη µορφή ακόµη και των απλούστερων δώρων.

Επειδή δεν σπαταλάει ενέργεια και σκέψη για να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των προσκολλήσεων, υπάρχει περισσότερη ενέργεια, αγάπη και διαύγεια για να προχωρήσει στο δρόµο της εξέλιξης. Αυτός ο άνθρωπος έχει πραγµατικά ενεργοποιήσει το κέντρο της καρδιάς και πιθανώς θα χρησιµοποιήσει την ενέργειά του και τη δύναµή του για να βοηθήσει να γίνει ο κόσµος καλύτερος. Επίσης, όταν η ενέργεια ενός ατόµου φθάσει σ' αυτό το επίπεδο, αναπτύσσεται η διαίσθησή του, έχει περισσότερη επαφή µε το υποσυνείδητο, µε τον εσωτερικό εαυτό του. Έχει µια εσωτερική κσθοδήγηση που τον βοηθά στις αποφάσεις του, καταλαβαίνει ποιος είναι ο δρόµος του και τι να κάνει µε τη ζωή του.

Έχει περισσότερη επαφή µε τη δηµιουργική πηγή µέσα του και βιώνει τη χαρά της δηµιουργικής έκφρασης.

ΚΕΝΤΡΟ 6 - ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΝΕΙΔΗΤΗΣ ΕΠΙΓΝΩΣΗΣ

Καθώς ανοίγει σιγά-σιγά αυτό το κέντρο, που βρίσκεται στο κέντρο του µετώπου, ο άνθρωπος συνειδητοποιεί πως η Αλήθεια είναι πέρα από τις αισθήσεις και το νου. Αντιλαµβάνεται πως αυτό που βλέπει είναι µια προσωρινή πραγµατικότητα σε διαρκή εναλλαγή που σύντοµα θα εξαφανιστεί. Αποκτά µια απόσταση από το σώµα και την προσωπικότητα και ταυτίζεται περισσότερο µε την ψυχή.

Ενώ µπορεί να ασχολείται µε τις ίδιες πράξεις, όπως το φαγητό, το να απολαµβάνει µε τις αισθήσεις του, το να δίνει οδηγίες ή οτιδήποτε άλλο, συγχρόνως παρατηρεί από απόσταση το θεατρικό έργο της ζωής του.

Πολλοί θα πουν «ιιοοο βαρετό, δεν θα ήθελα ποτέ να είµαι έτσι, τόσο ψυχρός και χωρίς συναίσθήµσ». Είναι δύσκολο να καταλάβουµε πώς θα ήτανε, µε την παρούσα µας κατάσταση συνειδητότητας. . Οταν είµασταν µικροί είχαµε πολλά παιχνίδια, κούκλες και άλλα, που ποτέ εκείνον τον καιρό δεν φανταζόµασταν πως θα αποχωριζόµασταν. Αλλά σιγά-σιγά χάσαµε το ενδιαφέρον µας γι' αυτά τα αντικείµενα και αυτές τις δραστηριότητες. Είναι πολύ πιθανό πως µε τον καιρό θα βαρεθούµε επίσης την οδύνη που δηµιουργείται από τις προσκολλήσεις µας και τελικά θα προτιµήσουµε την αποστασιοποιηµένη γαλήνη και αγάπη χωρίς όρους αυτών των ανώτερων κέντρων.

Παρατηρώντας πνευµατικά εξελιγµένα άτοµα, µπορώ σίγουρα να επιβεβαιώσω πως έχουν πολύ περισσότερη αγάπη, ειρήνη και ευτυχία από εµάς. Βλέπουν κάθε άτοµο σαν κοµµάτι του εαυτού τους και αγαπούν όλους εξίσου, ενώ δεν χρειάζονται τίποτα από κανέναν. Η προσκόλληση και ο συναισθηµατισµός συνδέονται µόνο µε τις κατώτερες µορφές της εγωιστικής αγάπης. Η αγάπη χωρίς εγωισµό είναι δυνατή στι' αυτή την αποστασιοποιηµένη κατάσταση συνειδητότητας.

ΚΕΝΤΡΟ 7 - ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΣΜΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΤΗΤΑΣ

Αυτό το κέντρο βρίσκεται στο πάνω µέρος του κεφαλιού. Γι' αυτό το υψηλότερο επίπεδο συνειδητότητας, δεν µπορούµε να πούµε πολλά γιατί είναι πέρα από χρόνο και χώρο, πέρα από λόγια. Το λεξιλόγιό µας έχει αναπτυχθεί βάσει των κατώτερων τριών επιπέδων συνειδητότητας και είναι απελπιστικά ανεπαρκές για να µας βοηθήσει να περιγράψουµε αυτό το υψηλότερο επίπεδο συνειδητότητας. Εδώ κάθε διαχωρισµός χάνέτσι. Δεν υπάρχει άλλος. Γίνεται κανείς τα πάντα, το όλον. Ενώνεται µε όλα τα όντα και µε όλο το σύµπαν. Είναι σε ένωση µε το Θεό. Έχει εµπειρία της ενότητάς του µε όλη τη δηµιουργία. Έχει ΓιΝΕI η ασφάλεια, η απόλαυση, η δύναµη, η αγάπη, η πληρότητα της ζωής και ο παρατηρητής µάρτυρας όλων αυτών. Έχει συµπληρώσει το σκοπό της ενσάρκωσης ξανά και ξανά σε ανθρώπινα σώµατα. Έχει γίνει Θέϊκοο. Είναι ο ΕΝΑΣ, χωρίς δεύτερο.

Αυτή η κατάσταση µπορεί να περιγραφεί µε διάφορα ονόµατα, όπως Παράδεισος, Σαµάντι, Νιρβάνα ή Απελευθέρωση.

Μέσα στη διαδικασία της πνευµατικής ανάπτυξης, αναζητάµε όλο και ανώτερους σκοπούς. Τα κίνητρά µας εξελίσσονται από µια ακόρεστη αναζήτηση της εξωτερικής ασφάλειας, απόλαυσης και επιβεβαίωσης σε µια βαθύτερη ανάγκη να καλλιεργήσουµε την αγάπη, τη γνώση και την πνευµατική διαύγεια.

Η ενέργειά µας δεν πηγάζει πάντα από το ίδιο κέντρο, αλλάζει πολύ γρήγορα από κέντρο σε κέντρο ανάλογα µε τη διάθεσή µας, τα ερεθίσµατα του περιβάλλοντος και τους προγραµµατισµούς µας.

Μας συµφέρει να επιταχύνουµε το ανέβασµα αυτής της ενέργειας δίνοντας λίγη ώρα κάθε µέρα σε πνευµατικές δραστηριότητες.τα κέντρα παράγουν συναισθήματα τα οποία συσχετίζονται με τις καταστάσεις πάνω και κάτω από τη γραμμή (ενδεικτικές διαφάνειες). Τα συναισθήματα επηρεάζουν τη ροή ενέργειας εντός του φυσικού μας φορέα.

ΟΙ ανάγκες των 7 κέντρων (κατά Παντάτζαλι 4000 χρόνια πριν) συμπίπτουν με τις ανάγκες του Μάσλου. Η εσωτερική παρατήρηση και η σύνδεση με την καρδιά μας φέρνει σε θέση επίγνωσης για το κέντρο με το οποίο λειτουργούμε κάθε φορά και μας δίνει τη δυνατότητα εσωτερικής και συνειδησιακής μετακίνησης (ενδεικτικές διαφάνειες)


Τα συναισθήματα των άνω και κάτω κέντρων συνειδητότητας αποτυπώνονται στις συσκευές βιοανάδρασης αλλά και στη λειτουργία του εγκεφάλου (mri & κύματα)

το αρχικό κείμενο των ενδεικτικών διαφανειών έχει εκφωνηθεί στην παρουσίαση του LeadingMinds εδώ >>>


κλείστε μια συνάντηση

κλικ στο ρολόι


κινητό : 693 7066 045