coach training usa

κάνω Mind maps στο ipad

ΗΜΕΡΑ 1/5

ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ 1

> Καταγραφή στιγμών Διαρροής και Ανανέωσης ενέργειας

> Ενσωμάτωσε την Καρδιακή Αναπνοή στην καθημερινότητα σου

> Πως θα θυμάσαι να εφαρμόζεις την Καρδιακή Αναπνοή στη διάρκεια της ημέρας;

> Δημιούργησε το Πλάνο Δράσης σου και κατέγραψε την πρακτική σου

> Παρακολούθησε πότε δυσκολεύεσαι να κάνεις την τεχνική 

ΗΜΕΡΑ 2/5

ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ 2

> Διάγραμμα συναισθηματικής μετακίνησης για αυτοεπίγνωση

> Ενσωμάτωσε την Άμεση Συνοχή στην καθημερινότητα σου

> Χρησιμοποίησε τις τεχνικές για Προετοιμασία, Ανάκαμψη & Διατήρηση

> Δημιούργησε το Πλάνο Δράσης σου και κατέγραψε την πρακτική σου 

ΗΜΕΡΑ 3/5

ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ 3

> Διάγραμμα συναισθηματικής μετακίνησης για αυτοεπίγνωση

> Ενσωμάτωσε την Αναπνοή Διάθεσης στην καθημερινότητα σου

> Χρησιμοποίησε τις τεχνικές για Προετοιμασία, Ανάκαμψη & Διατήρηση

> Δημιούργησε το Πλάνο Δράσης σου και κατέγραψε την πρακτική σου 

ΗΜΕΡΑ 4/5

ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ 4

> Διάγραμμα συναισθηματικής μετακίνησης για αυτοεπίγνωση

> Καρδιακή Εστίαση ημερησίως

> Συνέχισε να ενσωματώνεις τις τεχνικές στην καθημερινότητά σου

> Χρησιμοποίησε τις τεχνικές για Προετοιμασία, Ανάκαμψη & Διατήρηση

> Δημιούργησε το Πλάνο Δράσης σου και κατέγραψε την πρακτική σου 

ΗΜΕΡΑ 5/5

ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ 5

> Inner Balance Trainer 5-7 λεπτά ημερησίως

> Διάγραμμα συναισθηματικής μετακίνησης για αυτοεπίγνωση

> Συνέχισε να ενσωματώνεις τις τεχνικές στην καθημερινότητά σου

> Χρησιμοποίησε τις τεχνικές για Προετοιμασία, Ανάκαμψη & Διατήρηση

> Δημιούργησε το Πλάνο Δράσης σου και κατέγραψε την πρακτική σου

προετοιμασία


Πως τα παρουσιάζει το παράδειγμα του γιατρού?  
ΧΑΡΙΤΑΚΗΣ

Γνωρίστε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Τα Συναισθήματα που Θεραπεύουν";

Πρόκειται για ένα εξάωρο εκπαιδευτικό πρόγραμμα όπου οι συμμετέχοντες εκπαιδεύονται στις τεχνικές του Ινστιτούτου HeartMath. Τα σεμινάρια αυτά απευθύνονται τόσο σε επαγγελματίες υγείας όσο και σε ανθρώπους που θέλουν να βελτιώσουν την κατάσταση συνοχής τους, να αποκτήσουν μεγαλύτερη ψυχολογική και σωματική ανθεκτικότητα και να βελτιώσουν αρκετούς δείκτες ποιότητας ζωής.

 Το πρόγραμμα χωρίζεται σε δύο τρίωρα που λαμβάνουν χώρα κάθε δεύτερη και τρίτη Πέμπτη του μήνα. 

Περισσότερες πληροφορίες για το νέο πρόγραμμα θα βρείτε εδώ: https://enallaktikiagenda.gr/event/ta-synaisthimata-pou-therapevoun-online-ergastirio-me-ton-dr-giorgo-charitaki/

ΤΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΤΗΣ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑΣΔιαφημιστικα φυλλάδια:Κείμενο διαφημιστικού φυλλάδιου:

Το Πλεονέκτημα της Ανθεκτικότητας™

∆εξιότητες για Προσωπική και Επαγγελματική Αποτελεσματικότητα

Αποκτήστε δεξιότητες ανθεκτικότητας για λήψη αποφάσεων, βέλτιστη αποτελεσματικότητα, καινοτομία και δημιουργικότητα.

Πως θα ήταν η ζωή σου αν ...

είχες περισσότερη ενέργεια κατά τη διάρκεια της ημέρας;

όταν αποσυντονίζεσαι, έκανες άμεση επανεκκίνηση στον εαυτό σου;

η επικοινωνία σου με τους άλλους ήταν καθαρή, ουσιαστική & ικανοποιητική;

γνώριζες διαισθητικά πως να ανταποκρίνεσαι στην αλλαγή και τις προκλήσεις;

Αυτό το πρόγραμμα υψηλής αποτελεσματικότητας προσφέρει ένα πρακτικό σετ εργαλείων αυτορρύθμισης και ανάπτυξης ανθεκτικότητας που ενισχύεται με την παρακολούθηση της επίδρασης τους σε πραγματικό χρόνο μέσω των καλοσχεδιασμένων και εύχρηστων συσκευών βιοανάδρασης δικής μας κατασκευής.

Θα βιώσετε τα άμεσα αποτελέσματα της δημιουργίας περισσότερης ροής και ισορροπίας στη ζωή σας -στο σπίτι, στη δουλειά, σε μια συνάντηση εργασίας, καθώς οδηγείτε, οπουδήποτε και οποτεδήποτε αισθάνεστε την ανάγκη να ελευθερωθείτε από την εσωτερική συναισθηματική πίεση που επηρεάζει την ευζωία σας.


Η Τεχνολογία της Ανθεκτικότητας

Σαν μέρος του προγράμματος , θα λάβετε είτε το emWave2® είτε το βραβευμένης τεχνολογίας Inner Balance™. Η έρευνα έχει αποδείξει ότι η επιτυχία έρχεται με την εξάσκηση και η εξάσκηση ενδυναμώνεται με τη χρήση των εύχρηστων και ελκυστικών αυτών συσκευών. Οι συσκευές παρέχουν συνεχόμενη καθοδήγηση και οπτική εικόνα του πότε μειώνετε το άγχος και κτίζετε ανθεκτικότητα.


Θα μάθετε:

Δεξιότητες ανάπτυξης ανθεκτικότητας στην αλλαγή και την αβεβαιότητα

Έξυπνες τεχνικές ενεργειακής αυτορρύθμισης για τη μείωση του άγχους και των σχετικών συμπτωμάτων της κόπωσης, εξάντλησης, ανησυχίας και διαταραχών ύπνου.

Πώς να διαχειρίζεστε τις στρεσογόνες καταστάσεις, να κάνετε καλύτερες επιλογές, να προστατεύετε την υγεία και την ενέργειά σας και να απολαμβάνετε τη ζωή σας.


Βασισμένο σε τριακονταετή επιστημονική έρευνα και δημοσιεύσεις, το πρόγραμμα Το Πλεονέκτημα της Ανθεκτικότητας προσφέρει ένα ισχυρό σετ δεξιοτήτων και συνοδευτική τεχνολογία για να σας προετοιμάσει να αναπτυχτείτε σε ένα κόσμο ρευστότητας, προκλήσεων και ευκαιριών. Αυτό το υψηλής κλάσης πρόγραμμα χρησιμοποιείται από το Αμερικάνικο Ναυτικό, νοσοκομειακά ιδρύματα, επιχειρήσεις και εταιρείες εισηγμένες στο χρηματιστήριο (λίστα Fortune 500).

Βιώστε μαζί μας την εμπειρία του Πλεονεκτήματος της Ανθεκτικότητας!

Συναντήσεις εργασίας:

Παρουσίαση για την ΑΣΟΕ (?), Τμήμα (τάδε), 16.4.2021

ενότητες: 1 / 2 / 3 / 4 / 8 / 5

Video εργασίας 01
(μεγαλώνει με το κουμπί κάτω-δεξιά)

άλλο

άλλο

άλλο

άλλο

άλλο

Γενικές Οδηγείες παρουσίασης

> Ένας από τους στόχους της εξάσκησης στο σύστημα HeartWorks είναι η ανάπτυξη της αυτεπίγνωσης.

Αυτό εμπεριέχει την αυξανόμενη επίγνωση του πως η αντίδρασή μας στα εξωτερικά γεγονότα επηρεάζει την εσωτερική φυσιολογία μας, τις σχέσεις μας και την απόδοσή μας. Με την εξάσκηση αρχίζουμε να βιώνουμε διαφορετικά βιώματα καθώς εφαρμόζουμε τις τεχνικές και σταδιακά τις ενσωματώνουμε σε όλο και περισσότερα πεδία της ζωής μας. Είναι σημαντικό να δώσουμε έμφαση στην εσωτερική εμπειρία που δημιουργείται μέσω της αυξημένης επίγνωσης και στην μετακίνηση στη συνοχή μέσω των τεχνικών και όχι να βασιζόμαστε σε αυτό που δείχνουν οι συσκευές βιοανάδρασης.

> Το σύστημα HeartMath είναι πολύ παραπάνω από αναπνευστικές τεχνικές.

Οι τεχνικές HeartMath είναι ένα σύστημα συναισθηματικής επαναεστίασης και αναδιάρθρωσης νευρωτικών κυκλωμάτων.
Δημιουργούν ευθυγράμμιση μεταξύ του σωματικού, του νοητικού και του συναισθηματικού συστήματος μας και μας επιτρέπουν να έχουμε πρόσβαση στη διαισθητική μας νοημοσύνη. Όλες οι τεχνικές επηρεάζουν κέντρα του εγκεφάλου όπως η αμυγδαλή, ο ιππόκαμπος, ο προμετωπιαίος λοβός και ο θάλαμος και ενεργοποιούν βελτιώσεις στο συγχρονισμό καρδιάς-εγκεφάλου, την ορμονική ισορροπία, το αυτόνομο νευρικό σύστημα και τη μεταφορά πληροφορίας μέσω του πνευμονογαστρικού νεύρου.
Η επιστήμη πίσω από το σύστημα HeartMath είναι πολύπλοκη αλλά και παραπλανητικά απλή. Η αναπνοή είναι ένα σημαντικό βήμα για την έναρξη της δημιουργίας ατομικής συνοχής και μπορεί να ελαττώσει την ένταση των συναισθηματικών αντιδράσεων, ειδικά της επίδρασης που τα συναισθήματα αυτά έχουν στη φυσιολογία μας, αλλά είναι μόνο το πρώτο βήμα.

> Το μυστικό στην αποτελεσματικότητα των τεχνικών είναι η απλότητά τους.

Μην κάνετε περίπλοκο κάτι που είναι σκόπιμα απλό. Να θυμάστε ότι όταν οι άνθρωποι είναι στρεσαρισμένοι, και έχουν υποστεί μπλοκάρισμα του νεοφλοιού, δεν μπορούν να σκεφτούν καθαρά και μπορούν να θυμούνται μόνο τα βήματα κλειδιά στα οποία έχουν εξασκηθεί. Κρατήστε το απλό. Όσο πιο καθαροί είμαστε, τόσο πιο εύκολο είναι για τον εκπαιδευόμενο.

> Η πληροφορία που εγγράφεται στον εγκέφαλο είναι η καθαρή και απλή πληροφορία.

Οι πολλές τεχνικές και οι πολλές πληροφορίες δεν είναι πάντα το καλύτερο. Παρακαλώ μείνετε στις τεχνικές όπως είναι γραμμένες, κάθε βήμα είναι προσεκτικά επιλεγμένο και έχει συγκεκριμένο σκοπό. Η προσθήκη βημάτων ή συμπληρωματικών πληροφοριών αλλοιώνουν το μήνυμα που χρειάζεται ο εγκέφαλος για να ηρεμήσει και να ρυθμιστεί. Η εμπειρία έχει δείξει ότι η προσθήκη ακόμη και ενός βήματος ή ο συνδυασμός με άλλες τεχνικές μπορεί να οδηγήσει σε μειωμένο ή τελείως αναποτελεσματικό αποτέλεσμα. Κρατήστε το απλό, ώστε το μήνυμα στον εγκέφαλο να είναι ακριβές, στοχευόμενο και αποτελεσματικό.

> Το HeartMath είναι πολύ παραπάνω από την τεχνολογία του.

Μερικοί άνθρωποι που γνωρίζουν το HeartMath μόνο από τις συσκευές βιοανάδρασης, μπορεί να σκεφτούν ότι όλο το HeartMath είναι η τεχνολογία του. Το HeartMath είναι ένα πλήρες σύστημα αυτορρύθμισης και μια διαδικασία που περιλαμβάνει εργαλεία, τεχνολογία και εκπαίδευση ή mentoring.

Στην παρουσίαση:

Τα Σημεία Κλειδιά είναι τα σημαντικά μηνύματα επικοινωνίας, αλλά δεν είναι απαραίτητο να τα απομνημονεύσετε. Όταν κατανοήστε την ουσία, η πληροφορία στα Σημεία Κλειδιά θα ρέει και θα βγάζει νόημα.

Όταν βλέπετε τη λέξη Ερώτημα, είναι μια προτροπή να εμπλέξετε τους συμμετέχοντες στην ροή της παρουσίασης, ώστε να την κάνετε δική τους εμπειρία.

Ένας σημαντικός στόχος του προγράμματος είναι να τους κάνετε να αποκτήσουν περισσότερη αυτεπίγνωση.

Οι ερωτήσεις τους παρακινούν να αυξήσουν την επίγνωσή τους. Οι ερωτήσεις μπορεί να γίνονται είτε με ρητορικό τρόπο είτε ζητώντας να λάβετε απαντήσεις. Τα βήματα στις τεχνικές είναι με έντονα γράμματα. Παρουσιάστε και καθοδηγήστε τους συμμετέχοντες σε κάθε τεχνική με τον τρόπο που είναι γραμμένες. Μην αλλάζετε τα βήματα. Μετά την ανάγνωση των βημάτων από τις οδηγίες, μπορείτε να συζητήσετε περισσότερα για κάθε βήμα για να ενισχύστε την κατανόησή τους.

Υπάρχουν ασκήσεις επιλογής που βοηθούν τους συμμετέχοντες να κατανοήσουν καλύτερα τα σημεία του προγράμματος. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις προτεινόμενες ασκήσεις ή να σχεδιάσετε τις δικές σας ανάλογα με τον τύπο του κοινού σας. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι πολλοί άνθρωπο δεν επιθυμούν τις ομαδικές ασκήσεις ή να συζητούν ανοικτά για τις εμπειρίες τους. Κάποιοι τύποι ανθρώπων δεν επιθυμούν τα γραπτά και τα γραφήματα. Να είστε ευαίσθητοι στο τι ταιριάζει στο κοινό σας. Το πώς θα μεταδώσετε την πληροφορία με τον καλύτερο τρόπο είναι δική σας απόφαση.